Elfdalens Ölkompani

Elfdalens Ölkompani

Kryssning inställd

Elfdalens ÖlkompaniPosted by AB 2010-09-07 13:05

Kryssningen anordnad i regi av Götarna - Ölkompaniets medlemmar i Göteborg - som skulle ha avgått i september, har blivit inställd!

Mer information inom kort!

DAGS ATT BETALA MEDLEMSAVGIFTEN

Elfdalens ÖlkompaniPosted by AB 2010-06-30 21:51

Nu är det dags att betala medlemsavgiften kära medlemmar i Elfdalens Ölkompani innan vår kassör får en hjärnblödning. 2OO Kronor kostar ett års medlemskap i vår pengatörstande förening. Det betalas enklast in på bankgiro: 5961-1863.

Tänk på att den som inte betalar in snarast inte längre är medlem. Det går naturligtvis att åter bli medlem när som helst ölandan faller in :)

Ölkompaniet åkte skidor

Elfdalens ÖlkompaniPosted by AB 2010-04-24 16:45

Elfdalens Ölkompani ställde den 5 mars upp i årets stafettvasa. Det var ett taggat lag som såg spåren glänsa i snön framför dem. Stafettvasan är en längdskidtävling som anordnas i samband med vasaloppsveckan. Stafetten går från Sälen till Mora och följande medlemmar åkte var sin sträcka:

Sträcka 1: Lars Pettersson. Han åkte från starten i Sälen till Mångsbodarna.

Sträcka 2: Anders Berglund. Han åkte från Mångsbodarna till Evertsberg.

Sträcka 3: Henrik Arvidsson. Han åkte från Evertsberg till Oxberg.

Sträcka 4: Mathias Berglund. Han åkte från Oxberg till Hökberg.

Sträcka 5: Liza Berglund. Hon åkte från Hökberg in i mål i Mora.

Elfdalens Ölkompani åkte i mål på tiden 8 timmar 10 minuter och 16 sekunder. Ett stort tack till alla medlemmar som ställde upp med att skjutsa och serva åkarna längs med spåret.

Liza alldeles innan hon åker i mål vid målet i Mora.

ÖlKompaniets ordföranden Mikael Knagg delar ut guldmedaljer till deltagarna efter loppet.

Skidlöpare och markservice samlas på en gruppbild vid målet i Mora.

Historisk afton

ÖlresorPosted by AB 2010-04-05 22:15
EN VINTRIG ÖLRAPPORT FRÅN GÖTEBORG

Då var det dags igen för att socialisera oss lite när nere i Västra Götaland. Vecka 7 var det en historisk afton, öl och avslutande ishockey framåt morgonen. Vi skulle från början gått på bio, men eftersom vi inte kom fram till någon film styrde vi kosan hemåt mig och ägnade oss bland annat att titta på den mycket underhållande matchen Sverige – Kanada i damhockey.

Det kan kännas lite fånigt att ha en historisk afton för oss som är födda så sent som på 70- och 80-talet, samtidigt går det inte att komma ifrån att det har ändå hänt en del under dessa år. Med Jonny Lang i bakgrunden och öl som tillför alltid något kom vi fram till att den händelse som har satts sig allra mest är när Berlinmuren rivs. Andra händelser och människor vi minns är bland annat Gorbatjov, Gulfkriget och forna Jugoslavien. Det kan tyckas lite märkligt att vi minns saker som ligger avskilt från lilla Sverige och också avlägset i tid. Samtidigt, när vi gick i skolan var dessa ämnen högt på våran lista och Berlinmuren mindes vi alla tidningsurklippen, nyheter, bilder överallt som fullkomligt överöste oss. Bilder överallt som visade lyckliga återföreningar av familjer, vänner och släktingar, en lärdom som visade att det alltid kommer solsken bakom tråkigheterna.

Borde vi inte minnas Tjernobyl, mordet på Palme och folkmorden i Rwanda något som vi fortfarande inte riktigt vet om det pågår än idag?

Ölen var av alla sorter, denna afton enbart svenska märken. Allt från Spendrups, Nils Oscar till Postiljon (min självklara pärla), Nils Oscar Pils 5 % är ett intressant öl och faktiskt det enda öl jag kan säga att smaken av citron kommer fram något. Den tråkiga etiketten på en gammal man drar snabbt ner betyget i sin helhet. Spendrups Bright 5 %, alla kvinnors favorit eftersom kalorierna är begränsade. Om man jämför Spendrups Bright med Pripps Blå Pure 4,8 % vinner Spendrups med den enkla motivering att Spendrups smakar mera öl.

Chips och popcorn fanns självklart med på vår fantastiska barmeny. Den är liten och kort, men ack så effektiv. Som avslutning fanns en självskriven nattmacka framför hockeymatchen innan morgonen sakta nalkades. Jag bara undrar, kan det bli värre? Vi såg inte ens klart den utan bytte kanal när det stod 12 – 0 till Kanada. När ska vi lära oss att hockey utan tacklingar inte är hockey?

Medan vi snöar in här nere Västra Götaland undrar vi ständigt när de lär sig att inte salta när det är över 10 minus? Det finns faktiskt något som heter snö. Fantastisk och underbart roligt att se människor som svischar förbi en på skidor, det var allt för länge sedan vi såg det. Mycket kan man säga om denna snö, men vackert är det, några öl på detta sedan är dagen fullbordad.


//JennieLee, vinterälskaren som trivs fantastiskt bra nere i det nya vinterland.

God Jul alla medlemmar!!

Elfdalens ÖlkompaniPosted by AB 2009-12-21 20:27

God Öljul och ett riktigt Gott Nytt Ölår önskar Elfdalens Ölkompani.

Vi ses vid en ölsejdel nära dig.

Nytt bryggeri i Sverige

ÖlnyheterPosted by AB 2009-02-06 00:01

Snart finnes ett nytt bryggeri i vårt land. Bryggeriet som ligger i startgroparna heter Göteborgs Nya Bryggeri och som kär gammal ölvän kan man inte bli annat än mycket intresserad. Tills dess de avslöjar sina brygder kan man hålla utkik här.

Ölprovning a la Pondus

Elfdalens ÖlkompaniPosted by AB 2009-01-17 16:19

Pondus och Jocke ställer till med ölprovning. Det är nästan som att se sig själv i en spegel, eller hur?smiley

Sveriges hembryggardag

ÖlnyheterPosted by AB 2009-01-17 16:05

Sveriges Hembryggarförening ordnar varje år en hembryggardag för alla ölbryggare i Sveriges avlånga land. Meningen är att man skall samla öltörstande vänner och ägna dagen åt att skapa ett unikt och förhoppningsvis gott öl.

I år infaller dagen nästa lördag - den 24 januari. Den nu femåriga traditionen säger också att man ska hålla en gemensam ölskål kl. 12.00.

Elfdalens Ölkompani önskar alla ölbryggare ett lycka till!

Next »