Elfdalens Ölkompani

Elfdalens Ölkompani

Larz Kristerz Öl

ÖlnyheterPosted by Tias 2012-10-06 00:19
Dansbandet Larz-Kristerz är lite extra bittra, därför ska deras planerade öl smaka just bittert. Snart är den här, säger Stefan Nykvist till Nyheter24.

– Vi har liksom skämtat att vi ska lansera ett extra bittert Larz-Kristerz öl och en dag hade en bekant gjort om en ölflaska till oss med vår etikett på. Då började vi tänka att vi faktiskt ska göra det på riktigt, säger Stefan Nykvist.

Så hur ska då en stor, kall klunk Larz-Kristerz smaka?

– Ja... ingen av oss tycker om mörk öl och vi ligger mycket åt det tjeckiska hållet och vill vi att det ska vara bittert, men inte för bittert såklart, svarar Stefan Nykvist.

I samroll med en bryggare i trakten ska bandet sätta sig ner och tillsammans komma fram till den perfekta kombinationen för den ultimata Larz-Kristerz upplevelsen i flytande form.

– Det blir en del ölprovning som väntar, säger Stefan Nykvist.

Mer om detta också på: DalaDemokraten

Världens starkaste öl - en bisarr historia.

ÖlnyheterPosted by Lars 2010-08-18 20:48

Dyr, stark och serverad ur döda djur - Brewdog har gjort succé.

Den kostar 5.600 kronor flaskan, innehåller 55 procent alkohol och serveras i döda djur. End of story? Ja, faktiskt.

Världens starkaste öl kommer från skotska Brewdog. Bryggeriet tillverkade bara tolv flaskor som alla var instoppade i döda vesslor, ekorrar och en hare. Men prislappen på 5.600 kronor var uppenbarligen inte lika magstark som innehållet - flaskorna sålde slut inom bara fyra timmar, rapporterar Sky News.

- Trots hård kritik från de icke upplysta har vi bevisat att det finns en marknad för vår banbrytande blandning av öl, konst och uppstoppning, säger James Watt, chef på Brewdog.

Ölen heter "The end of history". Och trots succén är det just end of story - det blir inga fler satser av världens starkaste strongbärs. Brewdog ville mest nå ut med budskapet att det finns alternativ till vanlig öl.

Hur "The end of history" smakar framgår inte.

Ur Aftonbladet lördag den 24 Juli 2010.

Nytt bryggeri i Sverige

ÖlnyheterPosted by AB 2009-02-06 00:01

Snart finnes ett nytt bryggeri i vårt land. Bryggeriet som ligger i startgroparna heter Göteborgs Nya Bryggeri och som kär gammal ölvän kan man inte bli annat än mycket intresserad. Tills dess de avslöjar sina brygder kan man hålla utkik här.

Sveriges hembryggardag

ÖlnyheterPosted by AB 2009-01-17 16:05

Sveriges Hembryggarförening ordnar varje år en hembryggardag för alla ölbryggare i Sveriges avlånga land. Meningen är att man skall samla öltörstande vänner och ägna dagen åt att skapa ett unikt och förhoppningsvis gott öl.

I år infaller dagen nästa lördag - den 24 januari. Den nu femåriga traditionen säger också att man ska hålla en gemensam ölskål kl. 12.00.

Elfdalens Ölkompani önskar alla ölbryggare ett lycka till!

En hunds bästa vän?

ÖlnyheterPosted by AB 2009-01-09 22:19

Någon kanske undrar vad som hände med det tyska hundölet som Ölkompaniet rapporterade om här på hemsidan för något år sedan? Blev det någon succe eller...? Och när kommer den i så fall finnas att köpa i alla svenska ICA-butiker så att jycken som kräver en kall pilsner efter den långa och pissnödiga kvällspromenixen slipper sluta längta?

Svaret är: Vi vet inte. Men alla hundägare behöver inte hänga läpp för det. Surfa istället in på Dog Beer. Ölet finns tillgängligt i Potts Point, New South Wales, Australien. Det är alkoholfritt med smak av biff och tycker inte hunden om det så är det ingen hund utan en katt.

En god ölblogg

ÖlnyheterPosted by AB 2009-01-09 21:53

I dessa tider är det populärt med bloggar. Man bloggar om det mesta, även om öl. Jag har ännu inte funnit någon bra svensk ölblogg (förutom den eminenta bloggen/hemsidan elfdalen.se förstårs, som är överlägset bäst på alla sätt och vis), så jag tipsar just idag, just nu, om en kanadensisk ölblogg: A Good Beer Blog. Här skriver man om allt möjligt som har med öl att göra. Det mesta är väl inte så relevant för oss här i gamla Svedala men har man otur så kan man väl få några tips inför nästa resa eller så.

Rymdöl

ÖlnyheterPosted by AB 2009-01-09 21:28

Den sköna trippeln, bestående av ryska forskare, det japanska ölbryggeriet Sapporo och ett lika japanskt universitet har gjort något som borde vara förstasidesstoff runt om hela den lilla blå planeten Jorden. De har fått korn att växa uppe i rymden på den internationella rymdstationen ISS. Av kornet har man sedan, väl tillbaka på marken, bryggt det första ölet med "rymdkänning" som nu skall avsmakas av några lyckliga få.

Inte undra på att astronauten på bilden lutar så förbaskat. Han har naturligtvis fått en skvätt av den exklusiva brygden.

Läs mer på http://www.metro.se/se/article/2008/12/02/18/2107-45/index.xml

Nu väntar vi bara på det första ufoölet, och vem vet, det kanske redan är på väg?

Göteborgspostens julölstest

ÖlnyheterPosted by Jacob 2008-12-18 16:28
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=465362&ref=puff

Next »